جان کری، وزير امور خارجه برای جلب نظر سعودی‌ها در آخر همان دیدار گفت: آمریکا به ادامه حمایت خود از مخالفان دولت سوریه متعهد است و خواستار ارسال سلاح به این کشور است.

گروه بین الملل مشرق، جان کری وزیر خارجه آمریکا پس از انتخاب شدن به عنوان وزیر امور خارجه آمریکا، روز ششم اسفند سفر یازده روزه خود را به نه کشور اروپا، غرب آسیا و شمال آفریقا آغاز کرد.

کری در سفر خود از «برلین»، «پاریس»، «رم»، «آنکارا»، «قاهره»، «ریاض»، «ابوظبی» و «دوحه» دیدن کرد.

نکته‌ای که در این دور از سفرها حائز اهمیت است مواضع متناقض جان کری درباره ایران و سوریه است که در دیدار های دوجانبه خود به طور مکرر مطرح کرده است.


مواضع جان کری درباره ایران

لندن

* جان کری: "مسیر دیپلماسی برای حل مساله هسته‌ای ایران هنوز باز است ولی این مسیر نمی‌تواند برای همیشه باز بماند."  

وی افزود: "اگر ایران تصمیم داشته باشد با حسن نیت پای میز مذاکره بیاید، هنوز فرصت است. ما آماده‌ شده‌ایم که با حسن نیت و احترام متقابل مذاکره کنیم به همین دلیل انتخاب واقعا با ایرانی‌ها است و ما امیدواریم که آنها انتخاب درستی بکنند."



فرانسه

* جان کری: ایران یک دولت منتخب است که در سازمان ملل نیز کرسی دارد.

آلمان

* جان کری ابراز امیدواری کرد که ایران از فرصت به دست آمده در مذاکرات آلماتی قزاقستان برای حل دیپلماتیک مناقشه هسته‌ای خود استفاده کند؛ همچنین امیدوار است که این گفت‌وگوها پیشرفت کند و به راه حل دیپلماتیک مناقشه هسته‌ای با ایران بیانجامد.

* گیدو وستروله، وزیر امور خارجه آلمان نیز از ایران خواست، از فرصت مذاکرات قزاقستان برای حل اختلافات موجود بر سر برنامه‌ای هسته‌ای این کشور استفاده کند.



وستروله گفت: غرب به برنامه هسته‌ای ایران بدبین است و آن را احتمالا نظامی می‌داند. اما ایران همواره این اتهام را رد کرده و برنامه اتمی خود را صلح‌آمیز توصیف است.

عربستان

*جان کری بر راهکار دیپلماتیک برای موضوع هسته‌ای ایران تأکید کرد.

کری با اشاره به گفت‌وگو با مقامات سعودی در مورد مسائل مهم منطقه از جمله موضوع هسته ای ایران تاکید کرد که واشنگتن و ریاض راه حل دیپلماسی را در حل مسئله هسته‌ای ترجیح می دهند.

وزیر امور خارجه آمریکا تاکید کرد که این مسأله مهمی است که ایران باید آن را بداند که آمریکا خواستار راهکار دیپلماتیک برای مسأله هسته ای ایران است اما پنجره این راهکار برای همیشه باز نیست و تاریخ محدودی دارد.

وی همچنین در پاسخ به خبرنگاری در مورد ادعاهای کشورهای عربی در مورد آنچه دخالت ایران در امور بحرین و سوریه خوانده شد، افزود: تمرکز آمریکا در زمان فعلی در مورد برنامه هسته‌ای ایران است.

کری در عین حال تأکید کرد، نمی‌توانیم در برابر دست یابی به برنامه صلح آمیز هسته‌ای بایستیم.

* از سوی دیگر «سعود الفیصل» وزیر امور خارجه عربستان مدعی شد که نمی‌توان تنها در مورد مسأله هسته ای ایران گفت‌وگوی بی پایان کرد، گفت‌وگوها باید جدی باشد.



فیصل با تاکید بر اینکه "ما خواهان حل و فصل ریشه ای پرونده هسته ای ایران هستیم" افزود: هیچ کدام از طرفهای مذاکره جدیت خود را در گفت‌وگو‌ها نشان نداده‌اند.

وی با تأکید بر لزوم اعمال فشار بر ایران در مورد محدودیت گفت وگوها ادعا کرد: اگر این گفت‌وگوها[نامحدود] ادامه پیدا کند به زودی در برابر ایجاد سلاح اتمی از سوی ایران خواهیم بود.


مواضع جان کری درباره سوریه

ایتالیا
* سومین مقصد جان کری به عنوان وزیر امور خارجه آمریکا ایتالیا بود. درست همزمان با نشست سوری  جان کری وارد «رم» شد تا در نشست بین‌المللی ایتالیا با چهره‌های کلیدی مخالفان دولت سوریه دیدار کند.
مخالفان سوری علیرغم مخالفت‌های اولیه، با میانجیگری آمریکا و انگلیس موافقت کردند تا در نشست بین‌المللی «رم» در خصوص تحولات سوریه شرکت کنند.



عربستان

* جان کری: آمریکا بر فشار سیاسی بر بشار اسد ادامه می دهد و از معارضان حمایت می کند.

جان کری: آمریکا به ادامه حمایت خود از مخالفان دولت سوریه متعهد است و خواستار ارسال سلاح به این کشور است تا بتوانند به قدرت دست پیدا کنند.

اما وی ضمن مخالفت با مسلح کردن مخالفان بشار اسد، گفت در زمینه این که اسلحه ها به دست افراد ناصالح نیفتد تضمینی وجود ندارد.

* وزیر امور خارجه عربستان: ریاض و واشنگتن تسلیح نظامی حکومت سوریه از سوی برخی کشورها را محکوم می‌کنند و عربستان تلاش می‌‌کند تا جایی که می‌تواند از معارضان حمایت کند.

الفیصل افزود: ما نمی‌توانیم با توجه به آنچه در سوریه اتفاق می‌افتد تنها به حمایت‌های غذایی و بهداشتی کفایت کنیم ما به خود این حق را می‌دهیم که در مورد مسائل دیگر نیز به معارضان کمک کنیم.

اشاره وزیر امورخارجه آمریکا به گروه هایی مثل جبهه النصره است که در کنار ارتش آزاد سوریه علیه حکومت بشار اسد می‌جنگند.

دولت آمریکا جبهه النصره را به دلیل ارتباطش با شاخه عراق القاعده، در فهرست گروه های تروریست خود قرار داده است.

ترکیه

* جان کری: مقامات واشنگتن و آنكارا معتقدند كه نظام سوریه در سایه استفاده بیش از حد از خشونت علیه مردم خود،مشروعیتش را از دست داده است.

آمریكا و تركیه بر روند انتقال مسالمت‌آمیز قدرت در سوریه تاكید دارند.



هرگونه انتخاباتی كه با حضور «بشار اسد»، رئیس‌جمهوری سوریه برگزار شود، معنایی ندارد.

لندن

* جان کري:"ما مصمم هستيم که محاسبات جاري درباره ي بشار اسد را تغيير دهيم."

قطر

* نخست وزیر قطر درباره اوضاع سوریه بار دیگر به اظهارات خصمانه و مضحکانه خود علیه نظام بشار اسد پرداخت و حملات گروهک های تروریستی در سوریه را که به کشته شدن جان ده ها شهروند سوری منجر شده است کار دولت سوریه خواند.

وی مدعی شد: نظام سوریه از رسوایی تروریسم برای ممانعت غرب از دخالت برای حل بحران سوریه استفاده می کند.



بن جاسم گفت: موضع آمریکا و موضوع جامعه بین المللی در قبال قضیه سوریه تغییر کرده است و آنها از سلاح سخن می گویند.

* کری گفت: ما افتخار می کنیم که در کنار شما با بشار اسد مبارزه می کنیم و علیه هر کسی که از بشار اسد حمایت کند خواه ایرانی ها و خواه حزب الله می ایستیم.

آلمان

* جان کری: بشار اسد مشروعیت خود را از دست داده است و راهی در مقابلش نیست تا بار دیگر از آن عبور کند.

بهترین راه مسالمت آمیز برای حل مشکل سوریه تشکیل دولت انتقالی و دادن فرصت به ملت سوریه برای تعیین سرنوشت خودش است.

وزیر خارجه آمریکا با تکرار اینکه کشورش به جنگجویان مخالف در سوریه سلاح نمی دهد گفت: ما مطمئنیم که سلاحی که از کشورهای خلیجی به دست افراد مسلح در سوریه می رسد در دست معارضان میانه رو  است.


نگاهی به مواضع متناقض جان‌کری طی سفر 11 روزه

جان کری در تمام دیدارهای خود بر موضوع هسته ای ایران و بحران سوریه به صورت تفضیلی مواضعی داشته که تناقاضات مشهودی در آن مشاهده می شود.

جان کری در عربستان به صورت رسمی با مسلح کردن مخالفان بشار اسد مخالفت می کند و می گوید: در زمینه این که اسلحه ها به دست افراد ناصالح نیفتد، تضمینی وجود ندارد.

اما برای جلب نظر سعودی ها در آخر همان دیدار گفت: آمریکا به ادامه حمایت خود از مخالفان دولت سوریه متعهد است و خواستار ارسال سلاح به این کشور است.

این تناقض تا جایی شگفت انگیز بود که پس از دیدار جان کری و سعود الفیصل خبرگزاری فرانسه نوشت: "از طرفی این تناقض هم وجود دارد که غربی ها قرار است به نیروهای مخالف سوریه کمک مالی 60 میلیون دلاری کنند که این موضوع، می تواند مخالفان اسد را از نظر نظامی هم تقویت کند."

همچنین جان کری در ترکیه نیز برحل مسالمت آمیز بحران سوریه تاکید کرد و گفت: آمریكا و تركیه بر روند انتقال مسالمت‌آمیز قدرت در سوریه تاكید دارند.

نخست وزیر قطر در دیدار با جان کری گفت: موضع آمریکا در قبال قضیه سوریه تغییر کرده است و آنها از سلاح سخن می گویند.


جان کری در آلمان گفت: بهترین راه مسالمت آمیز برای حل مشکل سوریه تشکیل دولت انتقالی و دادن فرصت به ملت سوریه برای تعیین سرنوشت خودش است.

یکی دیگر از مواضع متناقض جان کری در اولین دور سفر خارجی، بی تجربگی و عدم اطلاع وی از سیاست های کلان بین الملل است به گونه ای که وی در عربستان علیه ایران صحبت می کند  و "جو بایدن"در آمریکا اعلام می کند مواضع کری حرف شخصی وی بوده است.

حال باید سوال کرد چگونه "حل مسالمت آمیز"، "تشکیل دولت انتقالی"، "ارسال سلاح" و " سو استفاده القاعده" را می‌توان در یک جا جمع کرد؟


نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha

نظرات

  • انتشار یافته: 3
  • در انتظار بررسی: 0
  • غیر قابل انتشار: 0
  • ۱۲:۰۷ - ۱۳۹۱/۱۲/۲۲
    0 0
    تناقض تا کجا؟؟؟
  • امید 17ساله ۱۲:۱۴ - ۱۳۹۱/۱۲/۲۲
    0 0
    اینکه آقای کری چن بار و همچنین جو بایدن و اوباما میگن پنجره ی دیپلماسی تا ابد باز نیست بزرگترین توهین به مردم ایرانه! معنی حرفشون یعنی مذاکره نکنید فردا جنگه ، مثلا دارن ما رو میترسونن!
  • شهاب ۱۲:۳۸ - ۱۳۹۱/۱۲/۲۲
    0 0
    جای هیچ شکی نیست جان کری هم دنباله رو سیاستهای وزرای قبلی اورخارجه امریکاست با این تفاوت که حضورپررنگ در خاورمیانه بویزه در ترکیه ، قطر برایدیکته کردن سیاستهای امریکا در منطقه .

این مطالب را از دست ندهید....

فیلم برگزیده

برگزیده ورزشی

برگزیده عکس